HOE WERKT ATHLONLINE?

AAN DE SLAG MET ATHLONLINE

Welkom op Athlonline, de interactieve internetsite van Special Lease. Met Athlonline kunt u zelf een offerte voor uw nieuwe leaseauto maken. Deze kunt u dan vervolgens zelf direct via het internet bestellen. Op deze pagina leest u hoe u aan de slag gaat met Athlonline.

GEBRUIKERSINFORMATIE LEASERIJDER

INLOGGEN

Wanneer u gaat werken met Athlonline, dan ontvangt u van Special Lease een e-mail met daarin uw inloggegevens. Hierin wordt onder andere uitgelegd hoe u deze gegevens gebruikt.

Hieronder staan de belangrijkste punten:

 • let goed op tijdens het inloggen: het systeem maakt verschil tussen hoofdletters en normale letters. Typ daarom uw inloggegevens exact over;
 • de eerste inloggegevens (uit de e-mail) zijn slechts éénmaal geldig, want bij het eerste inloggen wordt u gevraagd om eigen, persoonlijke inloggegevens aan te maken;
 • deze nieuwe inloggegevens dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:
  – uw nieuwe gebruikersnaam mag alleen cijfers, letters, underscores en punten bevatten. Bijvoorbeeld: athlon.line_12;
  – uw nieuwe wachtwoord moet minimaal 6 en maximaal 15 karakters lang zijn en dient minimaal één speciaal karakter (! ? * & #) te bevatten. Bijvoorbeeld: wacht#woord;
 • deze nieuwe gegevens kunt u voortaan gebruiken om in te loggen. Wij verzoeken u vertrouwelijk met deze gegevens om te gaan.

Mocht u het wachtwoord kwijt zijn (of meerdere keren verkeerd inloggen), dan verzoeken wij u een e-mail met naam en bedrijfsnaam te sturen naar info@speciallease.nl.

AUTOZOEKER

Drie maanden voordat uw leasetermijn afloopt, krijgt u toegang tot de Autozoeker van Athlonline. In deze Autozoeker kunt u op zoek gaan naar een nieuwe auto. U kunt zoeken op criteria als merk, type, brandstof, carrosserievorm of leaseprijs. De autocategorie waarbinnen u zoekt, is door uw werkgever van tevoren vastgesteld. Dus weet u altijd zeker of de door u uitgezochte leaseauto past binnen uw autoregeling.

Hoe werkt de Autozoeker? U kunt de auto’s waarin u bent geïnteresseerd, selecteren op een van de onderstaande selecties.

 • Merk
 • Type
 • Brandstof
 • Carrosserievorm
 • Min. / max. leaseprijs

Wanneer u de selectiecriteria heeft bepaald, klikt u op de button ‘Zoeken’. Vervolgens ziet u een overzicht van maximaal 50 auto’s. U kunt deze resultaten vervolgens naar eigen wens sorteren op leaseprijs, consumentenprijs en merk of type. Door het merk of type aan te klikken krijgt u inzage in een detailscherm van de desbetreffende auto. Daarnaast kunt u via een link meer informatie opvragen over de door u geselecteerde auto.

Loopt u tegen de volgende foutmelding aan: ”Er zijn geen auto’s gevonden met de huidige zoekcriteria. Verruim uw zoekcriteria. (-701)” Pas dan uw zoekcriteria aan.

CALCULEREN

Drie maanden voor de einddatum van uw huidige leasecontract krijgt u toegang tot de Calculator van Athlonline. In deze Calculator kunt u het leasebedrag van uw auto laten uitrekenen. De Calculator werkt real-time, dus zijn alle gegevens up-to-date. Verder vindt u in de Calculator van alle merken en types alle bijbehorende fabrieksopties en accessoires.

Let wel: de leaseprijs kan zowel in- of exclusief brandstof zijn, dat ligt aan de afspraken die uw werkgever met ons heeft gemaakt. Dit geldt zowel voor het aantal te rijden kilometers per jaar. Informeer hier dus naar bij uw wagenparkbeheerder.

HOE WERKT DE CALCULATOR?

1. SELECTEER EEN AUTO

Vul in het venster het gewenste merk, type, uitvoering en brandstof in. Wanneer u een benzineauto kiest, laat het systeem automatisch zien of de auto geschikt is voor LPG-inbouw. Als u op OK klikt, komt u in het scherm ‘Wijzig Calculatie’.

2. FABRIEKSOPTIES

Klik op de button ‘Fabrieksopties’, vink de gewenste opties aan en voeg deze toe aan uw auto. Hierna klikt u op de button ‘Opslaan’. Let op: Bij een aantal merken is een aantal opties standaard. U vindt ze door in het detailscherm van de auto, op de button ‘Basisuitvoering’ te klikken. Indien u een bepaalde fabrieksoptie niet kunt vinden, kunt u via een e-mailformulier contact opnemen met Special Lease. De fabrieksoptie zal vervolgens binnen 1 werkdag voor u beschikbaar zijn.

3. ACCESSOIRES

Behalve fabrieksopties kunt u ook andere accessoires aan uw auto toevoegen. U klikt op de button ‘Accessoires’, vinkt de gewenste accessoires aan en vult de bedragen in. Tot slot klikt u op de button ‘Opslaan’. Indien u een bepaalde LPG installatie niet kunt vinden in de lijst, kunt u via een e-mailformulier contact opnemen met Special Lease.

4. OPNIEUW BEREKENEN

Na stap 2 en 3 dient u altijd een nieuwe berekening te maken. Dit doet u door op de button ‘Berekenen Leaseprijs’ te klikken. Wanneer u op de button ‘Tonen Calculatie’ klikt, ziet u een totaaloverzicht van de door u gemaakte calculatie. Als u klikt op de button ‘Offerte overzicht’ gaat u terug naar het beginscherm. Het blijft altijd mogelijk de calculaties later te bekijken, te vergelijken of zelfs te wijzigen.

5. ZELF BESTELLEN VAN UW LEASEAUTO

Op het moment dat u de ideale auto heeft gevonden, kunt u hem direct bestellen. Nadat uw calculatie is geautoriseerd door uw wagenparkbeheerder, komt uw bestelling rechtstreeks binnen in ons automatiseringssysteem. Dit kan op 2 manieren: 

Optie 1: klik in Offerteoverzicht op de button ‘Offerte’ en vervolgens klikt u op de button ‘Bestellen’. 

Optie 2: klik in ‘Wijzig Calculatie’ op de button ‘Tonen calculatie’ en vervolgens klikt u op de button ‘Bestellen’. 

In het scherm dat u nu ziet, vult u de gevraagde gegevens in zoals de afleverdatum, afleveradres, fabriekskleur auto, soort bekleding, etc. Wanneer u alles heeft ingevuld, klikt u op de button ‘Definitief bestellen’. Uw bestelling wordt, na fiattering door uw wagenparkbeheerder, automatisch doorgestuurd naar onze database.

CONTRACTINFORMATIE

Met deze functie kunt u de contractgegevens van uw auto online bekijken. Op deze manier heeft u altijd volledig inzicht in het brandstofgebruik, het aantal gereden kilometers en de einddatum van uw leasecontract bijvoorbeeld.

ADRESBEHEER

Met deze functionaliteit kunt u uw persoonsgegevens en adresgegevens wijzigen. De wijzigingen die u doorvoert worden direct verwerkt in onze database.

IS UW INTERESSE GEWEKT?

010 422 50 55 OF VRAAG INFORMATIE AAN