FAQ BEKEURINGEN LEASERIJDER

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS DE SPECIAL LEASE E-MAIL BEKEURING?

Dit is de opvolger van de papieren bekeuring met acceptgiro. Betalen kan veilig en snel met iDEAL, gewoon vanuit de eigen vertrouwde inbox. Overtikken van betaalkenmerken en rekeningnummers is niet nodig; alles is al netjes ingevuld. Zodra de betaling is gedaan verspringt de betaalindicator in het mailtje van kleur en weet u zeker dat een betaling is gelukt.

HOE HERKENT U EEN SPECIAL LEASE E-MAIL BEKEURING?

Voor uw en onze veiligheid is in de e-mail een aantal duidelijke herkenningspunten ingebouwd:

 • Het logo van Special Lease en van AcceptEmail is altijd duidelijk zichtbaar. AcceptEmail is de partner die voor Special Lease de aanmaak en verzending van de bekeuring e-mails verzorgt.
 • U ontvangt een e-mail bekeuring altijd rechtstreeks van Special Lease. Controleer het e-mail adres info@bekeuringen.athloncarlease.nl altijd goed, zodat u zeker weet van wie de mail afkomstig is.
 • Controleer de bekeuringsgegevens of de plek en tijdstip van overtreding kunnen kloppen.
 • In de e-mail bekeuring zit altijd informatie die enkel tussen u en Special Lease bekend is, zoals uw volledige naam en adres en kenteken van uw lease auto.
 • De e-mail bekeuring is geen directe link naar iDEAL; u komt eerst op de landingspagina van AcceptEmail. Vanaf deze pagina kiest u met welke bank u wilt betalen. Controleer tijdens de betaling of u zich in de internetomgeving bevindt van uw bank. Dit controleert u aan de hand van het internetadres in de adresbalk van uw browser.
 • Betalen begint en eindigt altijd op de transactiepagina van AcceptEmail die begint met https://transaction.AcceptEmail.com ((controleer de ‘s’ in ‘https en of u een slotje ziet’). De rest van het adres is een niet te raden algoritme. In de linkerbovenhoek op deze pagina ziet u in een groen omrand vakje AcceptEmail BV in de URL staan: dubbelklikken op de naam toont ons security certificate.
 • Elke e-mail bekeuring bevat een beveiligd betaalstrookje, dat niet kan worden gewijzigd door de ontvanger.
 • Mailtjes zijn voorzien van actuele status- en betaalinformatie. Zodra de betaling is gedaan verspringt het betaalstrookje van kleur en weet u zeker dat de betaling gelukt is.

Controleer altijd goed waar u bent en wat u doet. Als u het niet vertrouwt kunt u contact opnemen met Special Lease. Klik, in geval van twijfel, nooit links in verdachte berichten aan.

IS DE SPECIAL LEASE E-MAIL BEKEURING VEILIG?

Ja, wij hebben veel aandacht besteed aan de beveiliging. Wij zorgen ervoor dat de afzender van de e-mails altijd kan worden geïdentificeerd via e-mail authenticatie. Voor extra veiligheid wordt de informatie in het betaalstrookje in de e-mail via een aparte, streng beveiligde verbinding gecommuniceerd. Na het klikken op de betaallink door de ontvanger wordt het betaalproces altijd gestart vanaf de SSL beveiligde transactiepagina van AcceptEmail. Omdat AcceptEmail voor de betaling met iDEAL gebruik maakt van de internet- of mobiele betaalapplicatie van uw eigen bank of de betreffende betaalmethode is betalen zeer veilig.

HOE VERLOOPT DE BETALING?

Voor het uitvoeren van de betaling met iDEAL heeft Special Lease geen confidentiële informatie nodig, zoals bijvoorbeeld uw bankrekeningnummer, noch wordt gevraagd om gebruikersnamen en/of wachtwoorden om in te loggen. De betaling loopt via uw eigen betaalrekening. U kiest zelf met welke bank u wil betalen en doet dat vervolgens vanuit de beveiligde bankomgeving, die uiteraard voor niemand toegankelijk is, ook niet voor Special Lease. Tijdens de betaling ziet u altijd wie de begunstigde is van de betaling en welk bedrag u aan dit bedrijf betaalt. Betaling kan enkel en alleen plaatsvinden naar de rekening van de Special Lease. AcceptEmail is niet betrokken bij de geldoverdracht. Dit zorgt er voor dat het altijd duidelijk is aan wie u wat betaalt.

HOE KUNT U BETALEN?

Het werkt heel eenvoudig: U ontvangt een betaalverzoek als e-mail in uw inbox. De betaling kan direct en snel op een veilige manier worden gestart vanuit de eigen inbox, vanaf elke PC, tablet of smartphone. Om te betalen klikt u op het betaalstrookje in de e-mail of een betaalbutton in de e-mail. U landt op de beveiligde transactiepagina en kiest uw bank om te betalen. Alle benodigde gegevens zijn al voor u ingevuld. Nu hoeft u alleen nog in uw eigen vertrouwde bankomgeving uw bevestiging voor akkoord van betalen te geven. De betaling gaat zoals u dat gewend bent, via internet- of mobiel bankieren van uw eigen bank met de bekende specifieke bank beveiliging. Bij de betaling worden de gegevens gebruikt zoals getoond in de e-mail: foutief betalen is zo uitgesloten.

WELKE BETAALMETHODES WORDEN AANGEBODEN VIA DE E-MAIL BEKEURING?

Vooralsnog is alleen betaling via iDEAL mogelijk.

WAT HEB IK NODIG OM EEN SPECIAL LEASE E-MAIL BEKEURING TE KUNNEN BETALEN?

Om een e-mail bekeuring te kunnen betalen met iDEAL moet u de beschikking hebben over een internetverbinding en een internet betaalrekening. In Nederland kan worden betaald met iDEAL vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, KNAB, Deutsche Bank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

IK ZIE GEEN SPECIAL LEASE E-MAIL BEKEURING. WAT MOET IK DOEN OM DEZE WEL TE KUNNEN ZIEN?

Als u verbinding met het internet heeft en u ziet toch de e-mail bekeuring of andere plaatjes niet, kies dan in uw mailprogramma voor het weergeven van afbeeldingen. U kunt ook klikken op de betaallink of knop die in de tekst van de e-mail staat.

IK HEB NET BETAALD, MAAR DE E-MAIL BEKEURING IN MIJN INBOX GEEFT DAT NOG NIET AAN. HOE KAN DAT?

Na de betaling geeft de e-mail bekeuring onmiddellijk de nieuwe status van de betaling aan. Om de actuele status van uw e-mail bekeuring ook in uw inbox te kunnen zien dient u eerst de afbeeldingen opnieuw te downloaden. Doorgaans volstaat het om de e-mail opnieuw te openen of verversen, dit is echter afhankelijk van uw e-mail service provider.

KAN IK EEN E-MAIL BEKEURING DOORSTUREN?

Ja, de e-mail bekeuring gaat in zijn geheel naar de nieuwe ontvanger, met de juiste betaalstatus. Het dynamische betaalstrookje voorkomt dat de ontvanger van een e-mail bekeuring dubbel betaalt: als een van de twee ontvangers (de eerste ontvanger of diegene naar wie geforward is) betaalt, toont de e-mail bekeuring bij beide ontvangers de status ‘betaald’.

WAT ALS IK EEN E-MAIL BEKEURING (PER ONGELUK) UIT MIJN INBOX HEB VERWIJDERD?

U kunt hiervoor contact opnemen met Special Lease.

IK HEB DE E-MAIL NIET ONTVANGEN / WAT ALS DE E-MAIL NIET AANKOMT?

Special Lease heeft een procedure om dit af te vangen. Wij constateren altijd of een e-mail niet aankomt en zullen dan of alsnog de bekeuring per e-mail verzenden of de bekeuring per post versturen.

IK ZOU BEKEURINGEN PER E-MAIL KRIJGEN, MAAR KRIJG ER NU EEN PER POST. HOE KAN DAT?

Als de e-mail niet aankomt op het bij ons bekende e-mail adres, constateren wij dat. Wij kunnen ervoor kiezen om de bekeuring dan per post te versturen als het te lang duurt om de e-mail succesvol te versturen. Ook kan het zijn dat u in de overgangsperiode zit tussen postverzending en e-mailverzending. Dan kan het voorkomen dat u tijdelijk beide manieren van verzending ontvangt.

IK WIL BEKEURINGEN NIET PER E-MAIL, MAAR GRAAG PER POST ONTVANGEN.

Neem hiervoor contact op met uw werkgever. Deze kan bij ons een verzoek indienen om de bekeuringen per post i.p.v. per e-mail aan u te laten sturen.

IK WIL IN BEZWAAR GAAN. HOE DOE IK DAT?

Net als altijd kunt u in bezwaar gaan tegen de bekeuring. In de bekeuring of de bijlage vindt u instructies hiervoor.

WAAROM BEKEURINGEN VIA E-MAIL?

Duurzaamheid en excellente dienstverlening spelen bij Special Lease een grote rol. Wij onderzoeken continue wat nodig is om onze processen en werkwijzen beter te laten aansluiten bij de behoeften van onze relaties en hoe wij duurzamer kunnen ondernemen. Daarom voeren wij digitale bekeuringen in.

IK WAS OP VAKANTIE EN HEB DE E-MAIL NIET OP TIJD GEZIEN.

Uw werkgever heeft ervoor gekozen dat Special Lease de betaling van de bekeuring direct met u afhandelt. Special Lease is niet verantwoordelijk voor het tijdig ontvangen en lezen van een bekeuring, of deze nu per post of e-mail verstuurd is.

WAT GEBEURT ER MET MIJN GEGEVENS?

Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Special Lease houdt zich in alle gevallen aan de eisen die zijn gesteld in de Wet bescherming persoonsgegevens. Gegevens die door de verzender zijn verstrekt zullen nooit aan derden worden doorgegeven of verkocht. Special Lease gebruikt de gegevens alleen voor de dienst zelf en voor informatie over het (statistische) gebruik ervan.

MIJN E-MAILADRES IS GEWIJZIGD. WAT NU?

Geef alstublieft en zo snel mogelijk deze wijziging door aan Special Lease. De contactgegevens vindt u hier.

FAQ BEKEURINGEN WERKGEVER

WAT VERANDERT ER VOOR U?

Special Lease heeft haar dienstverlening op het vlak van bekeuringen verbeterd. Dit houdt in dat de volgende zaken veranderen:

 • De leaserijder of de wagenparkbeheerder ontvangt bekeuringen per e-mail in plaats van per post.
 • De leaserijder of de wagenparkbeheerder kan de bekeuring direct betalen vanuit de e-mail via iDEAL.
 • Ook gemeentelijke en buitenlandse bekeuringen kunnen verstuurd worden naar leaserijder of wagenparkbeheerder, via e-mail of post.
 • Ook bekeuringen op huurauto’s (uitgezonderd huurauto ingezet voor schade, reparatie of onderhoud) kunnen verstuurd worden naar leaserijder of wagenparkbeheerder, via e-mail of post.
 • Een betalingsherinnering voorafgaand aan het verstrijken van de betaaltermijn.
WAT ALS EEN E-MAIL MET BEKEURING NIET AANKOMT?

Special Lease heeft een procedure om dit af te vangen. Wij constateren altijd of een e-mail niet aankomt en zullen dan of alsnog de bekeuring per e-mail verzenden of de bekeuring per post versturen.

IK WIL BEKEURINGEN NIET PER E-MAIL, MAAR PER POST ONTVANGEN.

Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon bij Special Lease. Er zijn mogelijkheden om alle bekeuringen per post te laten versturen of om individuele leaserijder de bekeuring per post te laten ontvangen.

WAT ALS DE LEASERIJDER NIET BETAALT?

Net als in de huidige situatie zal de bekeuring door gefactureerd worden aan de werkgever inclusief de geldende administratiekosten.

OP DE FACTUUR STAAT TOCH EEN BEKEURING VOOR EEN HUURAUTO

Een huurauto ingezet voor schade, reparatie of onderhoud zal nog altijd direct gefactureerd worden. Vooralsnog bestaat niet de mogelijkheid om hier de bekeuring te versturen per e-mail of post.

WIJZIGING GEGEVENS LEASERIJDERS/WAGENPARKBEHEERDER, WAT TE DOEN?

Voor een goede bezorging van de bekeuring is het van belang om de e-mail en adresgegevens bij ons up-to-date te houden. Geef daarom zo snel mogelijk deze wijzigingen door aan uw contactpersoon. Leaserijders kunnen wijzigingen doorgeven aan Special Lease.

IS UW INTERESSE GEWEKT?

010 422 50 55 OF VRAAG INFORMATIE AAN