BIJTELLINGSPERCENTAGE

VALT UW LEASEAUTO IN HET NIEUWE BIJTELLINGSPERCENTAGE?

Vanaf januari 2009 geldt een tweede verlaagd tarief voor de fiscale bijtelling van de leaseauto om milieuvriendelijke vormen van mobiliteit nog verder te stimuleren. Naast de al bestaande tarieven van de bijtelling van 25% (algemeen) en 14% (voor zeer zuinige auto’s) wordt een tarief van 20% geïntroduceerd voor ‘zuinige’ leaseauto’s.

Dit nieuwe tarief van 20% geldt voor:

  • leaseauto’s die op benzine rijden met een CO2 – uitstoot van 111 gram t/m 140 gram per kilometer
  • leaseauto’s die op diesel rijden met een CO2 – uitstoot van 96 gram t/m  116 gram per kilometer

Bij het uitkiezen van een nieuwe leaseauto wordt de CO2-uitstoot een belangrijk en interessant gegeven. Hieronder kunt u zien welke auto’s er in de 14% of 20% regeling vallen.

VRAGEN OVER WET & FISCUS?

Heeft u specifieke vragen over een wet & fiscus-situatie (die hier niet behandeld worden). Ga dan naar de website van de belastingdienst:

www.belastingdienst.nl

Of bel de belastingtelefoon

0800 – 0443 (voor ondernemers) 0800 – 0543 (voor particulieren)

 

Zoek op:

Omdat auto’s de komende jaren, mede door EU bronbeleid, gemiddeld steeds zuiniger worden,  zullen de maximale CO2-uitstootgrenzen voor de lagere bijtelling eens in de vier jaar worden aangescherpt. Deze aanscherpingen zullen overigens alleen gelden voor auto’s die pas na aanscherping voor het eerst op kenteken worden gesteld, zodat het voordeel behouden blijft voor bestaande leaseauto’s.

IS UW INTERESSE GEWEKT?

010 422 50 55 OF VRAAG INFORMATIE AAN