ATHLONLINE: UW ONLINE LEASEPLATFORM

HET GEHELE TRAJECT VERZORGD

Met Athlonline kunt u direct auto’s bestellen. Athlonline verzorgt namelijk het gehele traject van de offerte en de calculatie tot en met de bestelling. Als beheerder kunt u zelf aangeven welke leaserijders rechtstreeks (met uiteraard een autorisatie-traject) een leaseauto kunnen bestellen.

GEBRUIKERSINFORMATIE WAGENPARKBEHEERDER

INLOGGEN

Wanneer u gaat werken met Athlonline, dan ontvangt u van Special Lease een e-mail met daarin uw inloggegevens. Hierin wordt onder andere uitgelegd hoe u deze gegevens gebruikt.

Hieronder staan de belangrijkste punten:

 • let goed op tijdens het inloggen: het systeem maakt verschil tussen hoofdletters en normale letters. Typ daarom uw inloggegevens exact over;
 • de eerste inloggegevens (uit de e-mail) zijn slechts éénmaal geldig, want bij het eerste inloggen wordt u gevraagd om eigen, persoonlijke inloggegevens aan te maken;
 • deze nieuwe inloggegevens dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:
  – uw nieuwe gebruikersnaam mag alleen cijfers, letters, underscores en punten bevatten. Bijvoorbeeld: athlon.line_12;
  – uw nieuwe wachtwoord moet minimaal 6 en maximaal 15 karakters lang zijn en dient minimaal één speciaal karakter (! ? * & #) te bevatten. Bijvoorbeeld: wacht#woord.
 • deze nieuwe gegevens kunt u voortaan gebruiken om in te loggen. Wij verzoeken u vertrouwelijk met deze gegevens om te gaan.

Mocht u het wachtwoord kwijt zijn (of meerdere keren verkeerd inloggen), dan verzoeken wij u een e-mail met naam en bedrijfsnaam te sturen naar info@speciallease.nl.

AUTOZOEKER

Met deze Autozoeker kunt u op zoek gaan naar een nieuwe auto. U kunt zoeken op criteria als merk, type, brandstof, carrosserievorm of leaseprijs. Deze autozoeker is uiteraard precies afgestemd op uw autoregeling.

De Autozoeker is (net als de Calculator) óók voor de leaserijder actief. Dit gebeurt echter pas drie maanden voordat het leasecontract afloopt.

Hoe werkt de Autozoeker? U kunt de auto’s waarin u bent geïnteresseerd selecteren op diverse criteria, bijvoorbeeld: merk, type, carrosserievorm en min. / max. leaseprijs.

Wanneer u de selectiecriteria heeft bepaald, klikt u op de button ‘Zoeken’. Vervolgens ziet u een overzicht van maximaal 100 auto’s. U kunt deze resultaten vervolgens naar eigen wens sorteren op leaseprijs, consumentenprijs en merk of type. Door het merk of type aan te klikken krijgt u inzage in een detailscherm van de desbetreffende auto. Daarnaast kunt u via een link naar de importeur meer informatie opvragen over de door u geselecteerde auto.

Loopt u tegen de volgende foutmelding aan: “Er zijn geen auto’s gevonden met de huidige zoekcriteria. Verruim uw zoekcriteria. (-701)” Pas dan uw zoekcriteria aan.

CALCULEREN

Met de Calculator kunt u de kostprijs van de in de Autozoeker gevonden auto berekenen. Alle gegevens en prijzen in de Calculator zijn real-time en altijd up-to-date. Verder heeft de Calculator aan alle merken, modellen en types de bijbehorende fabrieksopties en accessoires gekoppeld.

Hoe werkt de Calculator?

1- Mantel of autoregeling
Kies een mantel of autoregeling die voor u als wagenparkbeheerder van toepassing is.

2- Selecteer de auto
Selecteer een auto en vul in de vensters het gewenste merk, type, uitvoering en brandstof in. Wanneer u een benzineauto kiest, laat het systeem automatisch zien of de auto geschikt is voor LPG-inbouw. Vervolgens klikt u op OK en komt u in het scherm wijzig calculatie.

3- Selecteer de leaserijder
Wilt u een calculatie maken voor een leaserijder, selecteer dan eerst leaserijder. In uitzonderlijke gevallen kunt u ook een andere kilometrage of looptijd invullen. Vervolgens klikt u op berekenen leaseprijs. U ziet dat de leaseprijs aangepast is.

4- Fabrieksopties
Klik op de button Fabrieksopties, vink de gewenste opties aan en voeg deze toe aan uw auto. Daarna klikt u op de button Opslaan. Let op: bij een aantal merken is een aantal opties standaard. U vindt ze door in het detailscherm van de auto, op de button ‘Basisuitvoering’ te klikken. Indien u een bepaalde fabrieksoptie niet kunt vinden, kunt u via een e-mailformulier contact opnemen met Special Lease. De fabrieksoptie zal vervolgens binnen 1 werkdag voor u beschikbaar zijn.

5- Accessoires
Naast de fabrieksopties kunt u ook andere accessoires aan uw auto toe voegen. Klik op de button Accessoires, vink de gewenste accessoires aan en vul de bedragen in. Daarna klikt u op de button Opslaan. Indien u een bepaalde LPG installatie niet kunt vinden in de lijst, kunt u via een e-mailformulier contact opnemen met Special Lease.

6- Opnieuw berekenen
Na stap 3, 4 en 5 dient u altijd een nieuwe berekening te maken. Klik hiervoor de button Berekenen Leaseprijs aan. Wanneer u klikt op de button Tonen Calculatie dan ziet u alle specifieke informatie die betrekking heeft op de door u gemaakte calculatie. Als u klikt op de button Offerte overzicht gaat u weer terug naar het beginscherm. Vervolgens is het mogelijk de calculaties later te bekijken, te vergelijken of te wijzigen.

7- Bestellen
Op het moment dat u een auto heeft gevonden, kunt u hem direct bestellen. Nadat u het bestelformulier heeft ingevuld en u op definitief bestellen heeft geklikt, komt de bestelling rechtstreeks in ons automatiseringssysteem terecht. Er zijn 2 bestelmogelijkheden:

Optie 1: klik in Offerteoverzicht op de button Offerte. Vervolgens klikt u op de button Bestellen.
Optie 2: klik in Wijzig Calculatie op de button Tonen Calculatie en vervolgens klikt u op de button Bestellen.

In het scherm dat u nu ziet, vult u gegevens in als afleverdatum, afleveradres, fabriekskleur auto, soort bekleding, etc. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld, klikt u op de button Definitief bestellen. Uw bestelling wordt automatisch doorgestuurd naar onze database.

HERINZET

U maakt eerst een keuze via een filter op herkomst (intern, concern en intern/concern) van de auto. Vervolgens klikt u op de button ‘Onderhouden herinzet’:

 • Wanneer u nog geen auto’s heeft aangemeld via de Herinzet-module, geeft Athlonline dit aan met een melding boven in het scherm. U geeft bij filter op herkomst aan dat u alle auto’s wilt zien die niet op herinzet staan;
 • U klikt vervolgens onder de kolom merk en type op een auto. U krijgt een scherm te zien onderhouden herinzet gegevens, waarbij u zelf bepaalt hoe u de auto wilt aanbieden. Als u vervolgens op de button opslaan klikt, ziet de leaserijder op het moment dat hij of zij de Autozoeker of Calculator opstart, direct de desbetreffende auto’s.
BESTELBEHEER

Athlonline werkt volgens tussen u en Special Lease gemaakte afspraken. Dit geldt dus ook voor het bestellen van auto’s door de leaserijders. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat u controle wilt houden over uw wagenpark en dus wilt zien welke auto’s door welke leaserijders worden besteld en welke geaccordeerd moeten worden. U krijgt daarom, wanneer u dit wilt, een helder overzicht van deze bestellingen. Ook ontvangt u automatisch een e-mail op het moment dat een leaserijder een bestelling plaatst. U kunt dan accorderen, wijzigen of annuleren.

PROFIELBEHEER

Met de Profielbeheer-module kunt u elke leaserijder een persoonlijk profiel geven, waarin u aangeeft met welke modules hij of zij met Athlonline mag werken.

Omdat u niet voor iedere nieuwe leaserijder een nieuw profiel wilt bepalen, stellen wij samen met u van tevoren een zogenaamd basisprofiel op. Dit profiel wordt toegepast op iedere nieuwe leaserijder, tenzij u anders besluit. Wilt u op een gegeven moment het basisprofiel aanpassen, dan kunt u dit heel eenvoudig zelf doen. Profielen kunt u toewijzen aan individuen, functieklassen of zelf door u te bepalen groepen.

GEGEVENSBEHEER

In de gegevensbeheer-module voert u de administratie van het wagenpark. Dit betekent dat niet meer bij iedere kleine wijziging met ons hoeft te gaan bellen, mailen of te faxen. Deze wijzigingen voert u eenvoudig zelf in. Wisselingen van leaserijder moet u uiteraard nog altijd aan ons doorgeven.

U kunt als wagenparkbeheerder bijvoorbeeld de volgende zaken aangeven of wijzigen:

 • Kostenplaats;
 • Autoregelingscategorie;
 • E-mailadres van de leaserijder;
 • NAW gegevens van de leaserijder en overige gegevens.

Daarnaast is het ook mogelijk om leaserijders zelf hun adresgegevens te laten wijzigen.

IS UW INTERESSE GEWEKT?

010 422 50 55 OF VRAAG INFORMATIE AAN